• LPG för din hälsa 

  LPG Lipomassage eller Endermologie som behandlingen också kallas är en teknik som används för att utföra s.k. mekanisk bindvävsmassage med hjälp av vaccumsug och motoriserade rullar. Tekniken uppfanns av en fransman vid namn Luois Paul Guitay, därav namnet LPG. LPG är en unik och patenterad teknologi med mer än 20 års erfarenhet, referenser från hela världen och 85 vetenskapliga publicerade studier att luta sig emot.

  Endermologie/Lipomassage® bidrar enbart till att upprätthålla och aktivera kroppens och hudens egna naturliga funktioner. Celluliter reduceras effektivt med denna metod. Cirkulationen ökar och på så sätt öppnas blod- och lymfkärl upp i hud och underhudsfettet vilket gör att slaggprodukter dräneras ut och försvinner, skapar en mjukare kropp med mindre spänningar och värk. Endorfiner frigörs i kroppen och syresättningen blir högre i musklerna.

 • för vem

  LPG tekniken kan hjälpa även den smärtkänslige att få en god behandling eftersom maskinen och vakuumsuget kan ställas in på olika nivåer. LPG behandling kan med fördel rekommenderas till patienter som har problem med bl.a:

  • Fibromyalgi
  • Reumatisk värk
  • whiplash skador
  • tennis/musarm
  • stelhet i kroppen t.ex. vid mycket stillasittande arbete som kan ge spända muskler
  • komplement för Pre- & postoperativa estetiska operationer, förbättrar läkning och resultat.
 • Behandling

  LPG tekniken rensar bindväven från toxiner (gifter), slagg, överflödig vätska som t ex kan uppstå vid för lite träning, hormonella tillstånd så som klimakteriet. Det är naturligtvis viktigt att gå igenom kostvanor och träning ihop med LPG behandling, tillsammans hjälper det kroppen att återfå balansen.

  Förbättrar vävnadens funktion.

  Användningsområdena för LPG behandlingar är många tack vare den vetenskapliga evidens som finns. Flertalet innovativa sjukgymnaster, naprapater och andra terapeuter använder sig av LPG som komplement i sin verksamhet.                                                                                     

 • Fördelar
  • Reducerar överflödigt fett på problemområden
  • Öka fettförbränningen
  • Reducerar celluliter
  • Formar och lyfter rumpan
  • Framhäver kroppens konturer
  • Formar och lyfter kroppens konturer
  • Ökar hudens elasticitet och spänst
  • Mjuka upp hård bindväv och ärrvävnad
  • Lindrar muskel- & ledvärk
  • Minskar rehabiliterings tid vid muskelskador
  • Öka lymfdräneringen och minska svullnad
  • Mamma mage: LPG hjälper till att återhämta hudens elasticitet och skyndar på processen. Behandlingen ska påbörjas efter amningsperioden slut.

celluiter

Celluliter
kallas också apelsinhud eller gynoid lipodystropi som drabbar framförallt kvinnor efter puberteten. Detta beror på att underhudsfett klumpar ihop sig under huden, framförallt på stjärten och låren. Men det kan framträda på hela kroppen där det finns underhudsfett. Det finns olika svårighetsgrad av celluliter. Mängden är dock oberoende av kroppsfett, men de kan synas tydligare vid fetma. Kroppsskulptering är ett sätt att minska bland annat celluliter.

Vad är celluliter?

Celluliter orsakas av att underhudens fettceller blir fler och allt större och att vätska samlas i vävnaderna omkring dem. Förtätad bindväv som är mer eller mindre oelastiska, drar ner huden i underliggande vävnad och mellan dessa buktar de uppsvällda fettcellerna och den överflödiga vätskan ut. Detta ger huden ett apelsinliknande utseende.

Tillsammans med dålig blodcirkulation är det den huvudsakliga orsaken till att kroppen bildar celluliter. Celluliter är vanligast hos kvinnor och har ofta ärftliga och hormonella orsaker. Rumpan och låren är de mest utsatta områden på kvinnor. När huden åldras och förlorar sin elastisitet syns celluliterna mer. Celluliter tänjer ut fibrerna i huden och det blir störningar i bindväven som försämrar blod- och lymfcirkulationen och även ämnesomsättningen.

Detta resulterar i områden med fettansamlingar och celluliter som inte svarar på kroppslig träning eller strikt diet.

LPG Endermologie / Cellulitbehandling

Varför är LPG behandlingen så effektiv mot celluliter?

Behandlingen skulpterar din kropp och ger ett synbart resultat som en förbättrad hudstruktur och en uppstramning av huden. Dessutom är det en mycket behaglig och avslappnande behandling. Varje behandling tar 35-40 minuter och resultatet kan ses efter 5-8 ggr. En grundbehandling för celluliter är 14-20 ggr och utförs 1- 2 ggr per veckaoch resultatet är unikt för varje person med dess förutsättningar och utgångsläge. Behandlingsresultatet kan sedan underhållas en gång per månad. Det är som att träna en muskel, du behöver göra det igen för att behålla ditt resultat.

Sport

LPG – används inom sport- och idrottsmedicin, estetiska och medicinska behandlingar. Elitidrottsutövare över hela världen använder sig av denna effektiva metod för att utveckla och bibehålla maximal cirkulation och smidighet.

* Förberedelse inför prestation

* Väsentligt kortare läkningstid vid muskelbristning, kramp, stukning eller annan skada

* Förhindra uppkomst av ärrvävnad

Bodyfitness eller bodybuilding

Det är en fantastisk behandling för den som vill få snygga strukturer på musklerna vid tex bodyfitness eller bodybuilding. Även efter hård träning vid mjölksyra är det förträffligt att få LPG-behandling

LPG sculptering

Revolutionerande teknik: skulptera din kropp utan kirurgi

Lipomassage är en naturlig metod som används för en långsiktig fettreducering som leder till en slankare figur. Lipomassage fokuserar på lokala fettreserver och problemområden där man eliminerar djup fettvävnad som inte försvinner genom traditionella metoder. Lipomassage stimulerar och skulpterar om kroppen på ett sätt som snabbt ger tydliga resultat.

Om behandlingen

Patenterade, motoriserade rullar från LPG® stimulerar fettnedbrytningen genom massage enligt specifika protokoll. Detta utlöser lipolys, det vill säga fettnedbrytning, i fettcellens kärna, vilket betyder att de släpper ifrån sig lagrad energi. På detta sätt minskas fettcellerna i omfång. Detta främjar en bättre cirkulation och ett långvarigt resultat. Kollagen och elastin i huden påverkas också positivt och detta leder till en smidigare och fastare hud.

Under behandlingen, vilken trots sin effektivitet är behaglig, bär man en kroppsstrumpa. Resultat syns redan efter sex stycken 35-minutersbehandlingar.

Antalet behandlingar som behövs för bästa resultat varierar beroende på kroppstyp, fysik, ålder samt kostvanor. Att själv hålla sig till en nyttig kost samt att motionera regelbundet bidrar självklart till att resultatet bibehålls. Behandlingen passar både män och kvinnor.

Hur går en behandling till:

Hur går behandlingen till & hur länge håller resultaten?

Varje behandling tar 35-45 minuter och resultat kan ses efter ca 5-8 ggr. En grundbehandling / Bindvävsmassage/ kur för celluliter är 14-20 ggr och utförs 2 ggr/vecka. Resultatet är också unikt för varje person med dess förutsättningar och utgångsläge. Behandlingsresultatet bör sedan underhållas ca 1 gång/månad.

Om man går en hel kur och inte följer upp resultaten med 1 behanding/månad, så håller resultaten i ca. 6 månader. Därefter avtar resultaten successivt i några månader. För att förhindra detta, krävs endast 1-2 behandlingar per månad. Då håller resultaten även i längden, plus att de till och med förbättras! Återbesök med 1 gång/månad, förbättrar resultaten med ca. 20% och återbesök 2 gånger/månad förbättrar resultaten med ca. 40%.

Hela kroppen masseras med djupa, lugna rörelser. Endermologie® behandlingen stimulerar och skulpterar din kropp på ett mycket effektivt sätt och ger synliga resultat såsom smidigare och slätare hud med förbättrad struktur.

Dessutom är det en mycket skön och avkopplande behandling. Under behandlingen bär du en kroppsstrumpa. Antalet behandlingar är individuellt och beror på kroppstyp, fysik och kostvanor. Kontinuitet och egen insats i form av kost och motion är viktiga för att bibehålla resultatet. Som en positiv bi-effekt av behandlingarna, stärks immunförsvaret när slaggprodukter och gifter får lättare att lämna kroppen och många känner sig mycket piggare!

Metoden har som första metod blivit godkänd av amerikanska FDA som behandling mot celluliter.