Masterklasser, event & workshops 2021-22, all bokning sker online om inget annat anges.

För att boka så behöver du betala i samband med bokningen online. Bindande.
du betalar med kort alt swich 1232222008

MASTERKLASS
28 september
Vad är yoga för dig? har du funderat i olika riktningar på vad yoga är och hur många olika traditioner/filosofier det kan finnas och vad de innebär? Vilken typ av yoga tror du passar dig? Vill du utveckla din kunskap?
Vi öppnar dörrar till; hathayoga, tantrayoga, kriayoga, rajayoga och berör olika tekniker för att få en förståelse för vad det kan vara. Vi rör oss mot meditation där väl valda förberedande yogapositioner( preasana) från föreläsningen, andningstekniker, Kriya, och meditationstekniker innan vi sitter en längre meditation med Shakti Pad ( jag hjälper till att höja energin till Samadhi) Där din sankalpa föds.

Sankalpa- Sätt din intention för hösten 2021
I och med att jag började arbeta med att sätta sankalpa, eller intention, har jag mer och mer insett hur viktigt det är att faktiskt veta vad och vart jag vill, för att kunna kanalisera min energi. Som Cheshirekatten säger till Alice i Underlandet ”Om du inte vet vart du ska, spelar det ingen roll vilken väg du tar.” Så ta dig tid för att hitta just din riktning.
Sankalpa översätts ibland till intention. ’San’ syftar till högsta giltighet, och ’kalpa’ betyder löfte. Så det blir typ ett löfte av högsta graden för att stötta oss att leva, följa, vår gudomliga sanning. Sankalpa kan också ses som ett sinnestillstånd av klarhet, fokus, riktning, meningsfullhet och energi.

Så här i skiftet från sommaren och kanske världsomfattande beslut, restriktioner och tankar om att göra stora förändringar, kan det vara skönt att vända fokus in och lita på känslan för att sätta riktning. För månaden, kvartalet eller resten av året.

Dag: Tisdag 28 september 2021                                                  
Tid: 17.30-19.30
Lärare: Sandy van Langenberg
Plats: Happy Spine & Mind
investering 300kr
bokas online eller med mejl: bokning@happyspine.se

Nu är det dags att välkomna er för en favorit i repris, den traditionella weekenden på Orresta Golf & konferens -ORRESTA YOGA WEEKEND 2021. 6-7 november öppnar vi salen och bjuder in DIG till en Yogahelg. Dubbelrum: 2 400kr Enkelrum: 2 700kr I priset ingår hela helgen, logi, relaxen, klasser och all fantastisk mat. Boka direkt till Orresta Gk / boka@orrestagolf.se eller ring 0171-443220 och säkra din plats.

Lördag 6 nov
10,30 Öppen sal välkommen in, egen tid
11,00 Välkomna, Breathe
11,15 Yoga – flöde & stabilitet (Sandy)
12,30 LUNCH
14,00 Yin/restorativ, nidra (Sandy)
15,30 PAUS, smoothie,frukt
16,00 Dansyoga (Frida)
17,00 DUSCH, möjlighet till bubbelpool & bastu, baren öppen
19,15 3-rätters middag

Söndag 7 nov
7,30 Sunrise yoga, (Frida)
8,30 Frukostbuffe’
9,30 Yoga flödesklass (Sandy)
10,45 Paus, plocka undan mattor
11,00 Dance Energy Yoga, med avslutande meditation (Frida)
12,00 Avslutning, utcheckning & LUNCH

Dina lärare i år är: Frida Wirsén och Sandy van Langenberg

Frida är en av Sveriges främsta yogaprofiler och vill alltid leverera yoga med glädje. Två år i rad har hon varit nominerad som årets förebild och årets gruppträningsinstruktör till Guldhjärtat. Med en fot inom yogans filosofi blandar hon sina koncept med vetenskaplig akribi. Som hälsovetare har hon skrivit en studie om yoga ”Kan yoga minska stress och motivera till ökad fysisk aktivitet?: En intervjustudie om MediYoga” inom medicin och idrottsvetenskap. Med hennes företag ”Yoga by Frida” etablerar hon koncept runt omkring i Sverige som DANCE ENERGY YOGA, DANSYOGA och VINYASAHEALING. Och som den glädjespridare hon är vill hon inspirera DIG till en mer holistisk helhetshälsa. Läs mer om Frida här: @yogabyfrida eller www.fridawirsen.se

Sandy är Yoga Master med rösten som får dig att mjukna ända in i själen, Kraften och glädjen som får dig att skina inifrån och ut, terapeuten som får dig att lära känna din kropp som aldrig förr. Som studioägare, terapeut, instruktör och lärare har hon varit verksam i 28 år. Hon har varit en uppskattat instruktör på event, anordnat resor och retreat till Bali och Mallorca genom åren men även här hemma i Sverige. Sandy blandar filosofi, vetenskapliga studier med yogan utifrån en Master utbildning för att DU ska känna dig INBJUDEN att utforska yogan utifrån ditt unika perspektiv och erfarenhet. En resa för DITT personliga ledarskap och utveckling eller bara en stund att landa på mattan.

Urbanretreat:  återkommer med nya datum.

Vi gör om vårt populära heldagsretreat. Då covid restriktionerna blev hårdare valde vi att flytta fram vårt uppskattade retreat.

Yin & Restorativ retreat, Heldag med återhämtning och påfyllning. Sköna mjuka flöden, släpp stress och spänningar, låt bindväv och muskler göra sig av med slagg och låt hjärnan koppla bort för en stund.
Vi guidar er in med bolster och filtar, sköna resor med yoganidra och du är booztad för den kommande julperioden.

Ett retreat där vi tillåter oss att landa i stillhet och bara vara, kroppen avlastad med våra props- bolster, filtar och block så skapar vi förutsättningar för att kroppen ska läka sig själv, återhämta och fylla på med energi. En möjlighet att gräva djupare i sin personliga utveckling genom det fantastiska verktyget Yoga. Som avslutning på passet guidas du i en djupavslappning: Yoga nidra.
Yoga nidra, även kallad yogisk sömn, är en guidad meditation som vanligtvis utförs liggande på rygg. Meditationen tar dig in i djupavslappning, i ett tillstånd av medvetande mellan mellan vakenhet och sömn. Tanken är att kroppen går ner helt i vila medan sinnet fortfarande är vaket och fokuserat, men lugnt. Yoga nidra kan guidas på olika sätt, med olika syften för att exempelvis sova bättre, ge ökad energi eller ge en nystart under dagen.

Nervsystemet och våra hormoner får tid att vila och hitta balans.

Under dessa dagar får vi genom andningstekniker, yinyoga, restorativyoga, visualiseringar, mjuka rörelser, meditation i yoganidra och vilan, välkomna höst och vinter.

Dag: Återkommer
Tid: 10.00-17.00
Lärare: Sandy van Langenberg & Erika Fall – Jacobsson
Plats: Happy Spine & Mind

investering: 950kr / tillfälle

”AW” dags igen med glädje och din närvaro

Låt oss starta helgen med shaking och restorativ/nidra

Vad är Shaking och frigörande dans?
Shaking har funnits länge inom Kundalini traditionen och det är en
så kallad aktiv meditation, där man på ett kraftfullt sätt leder
energin i kroppen. Övningen har utövats av människor i tusentals
år och är ett effektivt sätt att hitta närvaro i stunden, stressa ner,
läka skador och värma upp kroppen.
Frigörande dans är ett enkelt sätt att bli vän med sig själv och sin
kropp. Enkla fria rörelser gör så att man vågar släppa taget och
”bara vara” utan normer och regler. Frigörande dans är ett sätt att
bli fri i sin egen kropp och skapa trygghet och närhet till oss själva.
Shaking och frigörande dans funkar verkligen! Vi tillåter oss att
släppa taget och låta kroppen bara vara som har en läkande effekt
på vår kropp och själ.
Det är något fint i att i princip alla kan göra shaking. Du behöver
ingen yogamatta, inte vara vig eller stark. Men med lite övning och
tålamod är det en fantastiskt upplevelse som i alla fall kommer få i
min vardag. Ett toppensätt att starta/ avsluta dagen på eller innan
ett traditionellt yogapass.

Annica leder dansen och Sandy kommer att guida Dig in i återhämtning och reflektion  denna fredag kväll.

Dag:framflyttad / återkommer med datum
Tid: 17.00-19.30
Lärare: Sandy van Langenberg & Annica Harrsjö
Plats: Happy Spine & Mind

investering: 400kr