Tre kloka tips från en klok man

Tre tips för en stressfri dag  13493266_10153755015518505_795903582_o

1. Begrunda vilka situationer i ditt dagliga liv som gör dig stressad. Även om vi har flera skäl till vår dagliga stress,  inser vi inte det faktum att de flesta av vår stress sker från ett mönster, vilket innebär att vår stress är en nonstop cykel i vårt sinne från morgon till kväll, efter vårt arbete och privatliv. I själva verket är stress sökmotorn för ilska, frustration, ångest och de flesta av de oroliga känslor som ingår vårt sinne.  Det allra första steget för att bryta stress cykeln är att upptäcka ursprunget till alla stressande situationer i ditt dagliga liv och försöka hitta sätt att undvika det under de kommande dagar. Till slut i avsaknad av stress kan du se att ljuset av fred återvänder till dig.

2. Var stolt över dig själv och ditt liv Oavsett livssituation du är i just nu,  påminn alltid dig själv att vara stolt över vem du är och vara tacksamma för vad du har åstadkommit fram till denna dag i ditt liv. Oroa dig inte om vad du har förlorat eller hur mindre du har vunnit; det viktigaste är att du fortfarande lever i denna stund.   Minnas universella faktum att det finns inget att förlora eller vinna i det här livet, vara stolt och modig, vara positiv även när du möter negativa situationer och uttrycka dig i världen omkring dig, som visar vem du egentligen är, och leda din egen dröm i stället för jämföra dig med någon annan och efter andras drömmar. Och alltid vara sanningsenlig till dina känslor och kommunicera med hjärtat.

3. Praktisera tantra i ditt dagliga liv. Tantra betyder att utvidga och lära känna dig själv – en obligation med ditt inre jag, en ostörd länk mellan ditt medvetande och nuet att du är i en relation mellan hjärnan och hjärtat – dina tankar och dina känslor. Genom utövandet av denna uråldriga visdom från Ayurveda kan du ansluta med ditt liv, kan du känna att du är fortfarande lever, och när du tittar runt du se skönheten i varje skapelse på den här planeten, känner du intimitet och anslutning i varje liv i den här världen. När du har uppnått din anslutning i, då kan du utveckla det intimitet och sinnesnärvaro i dina relationer utanför. Tantra hjälper dig att förbättra ditt fokus i din passionerade jobb, och forma ditt sinne att vara modiga att vidta åtgärder i dina drömmar.

-Janesh Vaidya