Kategorier
Sandys blogg

Måste prova…!

Quinoa gröt!

Slösurfade på fb och hittade detta. Eftersom jag älskar rödbeta och spenat både för att det är gott men också för att det är så sjukt bra att äta så måste jag bara prova att tillaga detta. Levern mår ju gött av det också!

Nu ska det bli gröt till kvällsmat! Sitter i köket och gröten puttrar på spisen, aromen från kryddorna fyller köket…blir redan hungrig. Ska bli spännande och smaka, smakar det lika gott som det doftar så är det en given frukost och kvällsmat i fortsättningen också.

För er som inte vet så är quinoa en ört som härstammar Sydamerika, den är släkt med rödbeta och spenat, finns olika färger och så är den är glutenfri, har ett lågt GI och är en källa till protein.

Så här gör du din gröt:

Ta 2 dl quinoa och en burk kokosmjölk (jag använder kung markattas) i en kastrull. Krydda med kanel, kardemumma och vaniljpulver + en nypa salt. Koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda i ca 25 minuter. Jag fyllde på vatten 2 gånger ca 1 dl varje gång. Quinoan ska bli riktigt mjuk och du behöver röra om ganska ofta.
Tipset är att äta den med ett halvt tunt skivat äpple, valnötter, blåbär och två ekologiska torkade aprikoser.
quinoagröt