Ord från en klok och vacker kollega

Våra ord sätter färg på våra värderingar, förväntningar och perspektiv. Våra ord formar våra tankar och styr vårt agerande. Vårt språk är klätt i de olika sinnena vi har och som vi använder primärt. Och vårt språk ger erfarenheterna olika nyanser.

Alla har vi experimenterat med ordets, känslans, eller visualiseringens energi. Jag kan tänka mig att det ofta är spännande, intressant hur vi kan ändra färgen på vår upplevelse genom att skifta orden i huvudet. En så’n rolig lek. Men hur leker du, jag i varda’n, med orden, språket inne i huvudet? När tåget är sent, när barnen är sjuka och det blir ytterligare ”vabdag”, när det visslar om rummet – klassens enda elev blev jag… När språkets mörkare nyanser omedvetet befäster sig och sprider sig från toning till färg etableras ett oönskat mantra. Ett ljud, det är ett skavande ljud som finner vägarna runt hela kroppen och sinnet.

Ordet kan förändra allt. Ordet är energiskt. Energi har ingen form, vi får nöjet att ge den form, och en kanal. Vi har nöjet att skapa ett språk som lyfter oss och vår omgivning. Det är lätt att glömma att vi alltid har möjligheten att nyansera våra ord, på ett sätt som gör tankarna, lite mer flexibla. Tankar med stretch, skapar utrymme för stor utveckling, för dig, för mig, för oss.

Att tänka fritt, är att låta orden rada sig i en vinyasa – ett flöde, som GER, kärleksfullt, medvetet och skickligt.

Det är min mening, idag.

Om shanti – peace to all.

Alexandra

www.dharmayoga.se