Kategorier
yoga

Sankalpa

Inre harmoni
Inre harmoni

Förra veckans tema var fokus på att grunda och hitta vår bas med energi/ kraft. Vi använde tantriska verktyg och krias för att öka fokuset. Att sätta sin intention för mattan och sin praktik ger oss ett ökat fokus för det vi ska göra men vårt huvud kan störa oss med sina tankar. Att se ner mot botten i en spegelblank sjö är lättare än att försöka söka något på botten när det krusar sig på vattenytan. Det kan ju t.o.m vara vågor och då är det inte lätt alls. Det är så jag visualiserar när jag tömmer mitt huvud på tankarna, de är vågor som stör min blick ner mot botten av mig. Ibland tar det bara lite längre tid och det beror oftast på att jag inte satt min intention så min praktik på mattan får ”bränna” bort surret från huvudet.

I fredags var jag på en meditationsworkshop med Ulrica Norberg med tema ”upptäck din Sankalpa”. Där målet av Sankalpa praxis är att bädda in din avsikt till ditt omedvetna, så att du kan förverkliga ditt syfte och manifestera det i din vardag med elegans och lätthet. I denna meditations klass ledde Ulrica oss genom  premeditativa asana praxis och att integrera kriya metoder för öppna passagen till det omedvetna, som styr oss. Hon ledde oss genom en serie av forntida tantriska teknikerna att skapa min sankalpa och plantera det in i min omedvetna sfär så att jag kan känna min egen sanning och manifestera det i min vardag. Klassen gav mig verktyg för att uppnå mina ”Nyårslöften” för 2016, i alla aspekter av mitt liv: personlig, professionell, känslomässiga och andliga.

Det gav mig en bild och på natten drömde jag ytterligare som stärkte min bild. Just nu pågår min 21 – dagars meditation för att manifestera mitt frö från Sankalpan till mitt undermedvetna. Så i år är det meditationens år för mig.

 

Vad har du för nyårslöften? Är det din hjärna som styrt upp dina löften, handlar det om prestation och att leverera? Alla är vi unika varelser och att följa dig själv och din intuition är ofta mer rätt än att göra det du tror andra vill att du ska prestera.

 

Jag ser fram emot mina tidiga mornar med krias och meditation. Följer nyfiket min resa dessa 21 dagar.

Namaste´

Sandy