Kategorier
Sandys blogg

Yoga är vad Du gör det till!

 

 

Yoga behöver inte vara att slå knut på allt du äger och har för ibland kan det vara svårt nog att sitta rakt upp och ner. Det jag och många med mig anser vara av vikt är att utgå från din vackra ryggrad och ge den föresättningar att åldras med behag – lång, stark, smidig och rörlig.

Innan jag förverkligade min dröm om yogan så var jag en fotbollstjej med stela ljumskar och ofta ont i ryggen. Trots mitt intresse för hälsa och kropp så trodde jag att mina muskler fick den träning som den behövde…och JA, vi ”stretchade” efter träning och match. ;-)

Idag vet jag bättre om funktionell styrka. Om muskler som behöver klara av vardagens påverkan-bära hem matkassar från affären, släpa runt på en dammsugare med kort skaft, sitta vid en dator hela dagen, byta däck på bilen , ja allt det som kan hända en vanlig dag och som kan få vilken rygg som helst att neka.

Nu säger min rygg sällan ifrån då jag valt in yogan i vardagen. Jag har stärkt upp min rygg och mage men också skapat utrymme för att hela kroppen blivit både starkare och smidigare med lite smartare träning.

Från att knappt nått med händerna nedanför mina knän så når jag golvet. Detta har medfört att jag flyttat min begränsning och är så nyfiken på vad som kommer att stoppa mig -rädslor, tankar, kropp eller vad kan det bli?

I lördags satte jag mig och min make på prov! Har haft så roligt! Hamnade till och med i en Lotusställning där jag trodde på att jag skulle kunna lyfta upp mig i ett huvudstående och fastnade! Hahaha!

Jag har funnit flera härliga yogisar via Instagram som inspirerar mig i mitt yogautövande. Nu vill jag bara testa vad jag kan klara av.

Ps!! Kanske kan dyka upp som utmaning i nivå 2 gruppen. Men bara för den som vill. :-)

En vanlig lördag i familjen Bernulf-van Langenbergs vardagsrum!

*Peace – Love – and a very understanding husband!

 

Önskar er alla en fantastisk och kärleksfull Valentines- vecka!