Kategorier
Träning, tips och trix

I serien att hitta motivationen och träningen

Inre harmoni
Inre harmoni
Har du kommit in i semesterlunken?

Några tips på hur du kommer tillbaka till en hälsosam livsstil med din träning:
Om du vacklat lite i din träning på sistone så är du inte ensam. Det kan vara uppförsbackar för oss alla ibland, även när du försöker vara konsekvent med din träning, dagar fylls ju av mycket annat också.

Ibland tappar vi rutiner av många anledningar och förklaringar – nytt schema, nytt jobb, semester, stress eller något så enkelt att du har tappat motivationen. Men ju mer tid du glider undan träningen ju fler ursäkter skapar du.

I början kan det kännas som att du kan glida lite men sen kommer känslan i kroppen. Du känner att tröskeln blir högre och högre och ursäkterna blir bättre och bättre. Då är det dags att hitta tillbaka.

1. Börja långsamt.

Om du har gjort ett uppehåll så är det kanske bäst att låta bli att springa 1 mil första dagen eller vara på gymmet 24/7. Ta det lugnt och fokusera på att genomföra kvalitativt mer än kvantitativt. Risken är annars att du bränner dig för att du vill mer än vad du orkar med och så blir det ytterligare uppehåll som kanske tom kan bli längre.

2. Sätt din intention—och repetera den!

Vad fick dig att börja träna det du gjorde första gången? Hur upplever du känslan i kroppen före och efter din aktivitet? Vad är din intention?

Vad är ditt mål med din träning?Det är skillnad på intention och mål – mål är mätbart men en intention är något som får dig till utveckling och framsteg. Så fortsätt repetera din intention, speciellt när du vacklar lite och möter ditt eget motstånd Hitta din inneboende potential.

3. Skapa tid.

Hur ofta säger du; jag har inte tid? Det finns alltid tid!

Sätt klockan och gå upp 15min tidigare. Skapa tid tidigare på morgonen, längre lunch eller senare kväll. Du kan alltid avvara tid för din hälsa annars får du avvara tid för sjukdom.

4. Gör det som känns bra för dig.

Alla passar inte för att träna på morgonen utan mår bättre av det senare på dagen. Vad passar dig?

 

5. För logg/journal.

Finns inget som är så bra och håller dig motiverad som din utveckling. Följ den med bilder, mät, väg dig, håll din logg och följ upp. Skriv schema för veckan. tillför anteckningar om hur du mår, dips och ups, känslan som dyker upp. Detta hjälper dig att få koll på din resa till ett hälsosammare och aktivare liv.

 

6. Var snäll mot dig själv!

Sätt uppnåbara och mål. Finns inget som dödar din motivation och inspiration som de krav du sätter på dig själv. Var SNÄLL mot dig själv!Ingen är perfekt -kom ihåg det!

Ta hand om dig annars kommer någon annan att få göra det när du skadat dig eller tagit ut dig för mycket.