Kategorier
Träning, tips och trix

Intervaller är underskattat

 

 

Jag och maken tänkte ta löpningen till en ny erfarenhet, iaf för mig. =) Förra året såg jag fram mot att springa lite fortare som mål. Hade svårt att komma ner under 6min/km och lekte med mitt löpsteg. köpte barfota skor för att ändra från hälnedsättning och tungt löpsteg till framfotsnedsättning och smidigare, lättare steg. Jösses vad svårt det är!!

Har tänkt om vad gäller barfotasteget men det verkar dock som något blivit bättre för i år var det lättare att komma igång. Yogan har givit mig en starkare kropp och bättre hållning. Andningen har ju även den jobbat annorlunda under året som gått med mer fokus på min egen yogapraktik. Min första runda var ju faktiskt bättre än 6min/km. =)

För en vecka sen blev jag exalterad när jag sprungit min runda på drygt 5km, appen sa att jag legat som snabbast på 5.11min / km och i snitt på 5.14. Jösses! Det kommer jag leva länge på! Nu har jag beställt och den är levererad, en fallskärm som jag kan träna intervaller med, nu är det ”bara” att köra på i vågen som startat. =) Vårt platta landskap vid stugan kräver sitt så då tänkte jag att 100m intervaller i backen borde hjälpa mig till nya resultat om jag har lite mer motstånd. Parachuterun ger ett extra motstånd på 15kg, Kul och superjobbigt!

Jag vilar i vetskapen om att träningen ger mig de fysiska effekter som är lite ”non ageingbody” och skapar förutsättningar för en stark och hälsosam kropp oavsett om jag någonsin kommer att springa i 5min tempo igen eller 5.45min tempo men det är kul att göra något annorlunda. Det kittlar sinnet och ger mig mer möjligheter till reflektion och personlig utveckling.

Älskar stunden när jag skapar ett tidsveck i vardagen. Kan tyckas att livet går som på Monzabanan men när jag tar en paus för meditation eller skapar ett tidsveck för reflektion så står tiden liksom still. Det är som att jämföra med en vacker sjö i en skogsglänta. Du kastar i sten och det bildas vågor och botten blir suddig men när du slutar så ebbar ringarna ut och ytan blir lugn och botten blir klar igen. Det är den känsla som jag ger mig själv i min paus och tidsveck.

Livet kan vara som intervaller men du bestämmer när du ska springa eller gå!

BLISS