Kategorier
Personlig utveckling Sandys blogg

Tack covid -19 och 2020!

[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
Det hände i vår livstid, något som vi i vår trygga tillvaro kan ha förträngt att det vore möjligt. En kris utanför vår kontroll, en pandemi som vi först missat omfattningen på. Röster som sa att det går nog snart över. Vad fel det var, så mycket vi tog för givet som nu var borta. Många har mist familjemedlemmar, vänner och andra anhöriga. Vi får inte kramas, vi begränsas till att vara i sociala sammanhang, många får sitta hemma och jobba, tekniken tar stormsteg för att underlätta vår existens och möjlighet att kommunicera.

Dock har det fört med sig många uppvaknanden. Vi har tvingats stå tillbaka, stannat upp och många har vaknat upp ur långa stressrelationer med sig själva och omvärlden. I början såg vi att den psykiska ohälsan skulle få många fler att nära men jag tror också att många har dykt djupare in i sin egen relation och tom börjat kommunicera med sig själv. Jag har passat på att utveckla min själsliga resa, Vem är jag med min själsliga historia och alla de sår och erfarenheter jag bär.

Jag vill TACKA 2020 och pandemin för alla de möten jag fått erfara och allt nytt jag lärt om mig själv i de möten med människor, korta som längre relationer, som jag har haft möjlighet att träffa. Jag har fått jobba med mig själv, sett mina mönster, beteenden som jag skapat historiskt för att skydda mig men som även begränsat mig. Jag har reflekterat både i skrift och tanke. Hur har tankar och ageranden skapat konflikt hos mig, gett mig styrka, tagit energi, gett energi.

Det fantastiska är att jag är där jag är och gör så gott jag kan. Jag vet att de jag möter är där de är i sitt liv och precis där de ska vara. Ingen kan varken ändra på dig eller någon annan. Det är bara du som kan ändra ditt bemötande och agerande, du väljer tanken och känslan utifrån det du matar. Att acceptera det är den störst förlåtande handling du kan ge dig själv och även gåva till att finna din lycka inifrån dig. Att älska dig själv först är som att sätta syrgasen på dig själv vid en flygplanssituation innan du sätter den på den bredvid.

Intention 2021: Interagera mer med mig själv, kontemplera, reflektera, skapa tidsveck, skriva mer(kanske den där boken som jag så gärna vill inspirera med), läsa och inspireras av andras böcker, skapa en aktivitetsplan för min yttre hälsa, interagera kontinuerligt med mina barn & familjen, återuppta gamla vänskaper, skapa mer positivitet i min vardag med positiva tankar och ageranden, fokusera på det positiva och ge utrymme för utveckling med samtal och interagerande med kloka människor.

Jag har i år drivit mitt företag i 18år och är så tacksam för min kraft, energi och att jag är mer lösningsbenägen än att jag ser problem. Ödmjuk inför all den erfarenhet som jag fått och möjlighet till alla fantastiska möten som gjort mig till den jag är idag.

2020 är historia med många ärr men även trappsteg och trösklar som vi klivit upp och över. Nu är det dags att möta 2021 och skriva historia, vi väljer vilken väg vi vill gå, det finns en ”offer” variant där vi låter 2021 hända och vi kan skylla på omständighet och miljö eller en variant som vi styr dit vi vill och vill äga. Det är ditt liv! Du är kaptenen! Vilken väg väljer du?

Livet är för kort. Ja, jag har redan levt kanske mer än hälften av mitt liv men jag väljer nu lycka, och jag väljer livet. Jag vill LEVA och känna kärlek till livet. Jag har massor av nycklar och verktyg nu när jag har den erfarenhet jag har, de hjälper mig när krisen eller ångesten tar tag i mig. Det är mina tankar som är min sämsta rival och de kan jag ju styra. Ibland är det skönt att ramla och skrapa knäna så gråten får bli en ventil men sen är det dags att resa sig upp, borsta bort smutsen och gå vidare. Såret läker och kan bli ett fint ärr om du ger det rätt förutsättningar.

Låt oss omfamna 2021 och våra själars lycka och kärlek. Vi skapar historia tillsammans, vi är ljuset som kan skapa förändring. Du, din vän och din ovän bär alla ljuset, vi är alla barn som vandrar här på jorden. vi kan alla bidra till vår egen utveckling och någon annan som vill utvecklas. Men kom ihåg, Du kan inte förändra någon annan, du kan bara förändra ditt agerande och hur du bemöter den andra. Den andra personen är där den ska vara, hen behöver inte vara en spegling av var du VILL vara. Våra tvillingsjälar speglar oss oftast och vi ogillar oftast det de speglar som är den sämre egenskapen hos oss själva. Icke att förglömma.

Älska mer, förlåt mer, acceptera mer, ha tillit, gå vidare om du behöver. Valet är ditt!

kram och Namaste` ”Jag bugar mig för dig”
[/av_textblock]

[/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=”]

[av_image src=’https://www.happyspine.se/wp-content/uploads/2021/01/20200321_114111-225×300.jpg’ attachment=’6658′ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[/av_one_half]