Kategorier
Aktuell information Behandling

Djupvågsmassage & fasciabehandling med Atlasbalans

 

 

 

Varför ligger så mycket fokus på Fascia?

Nu har vi ytterligare teknik som kan hjälpa dig.

De senaste årens forskning visar att Fascia har mycket större betydelse för hälsa, värk och smärta än vi tidigare trott. Fascia är ett nätverk av bindväv, utan början och slut, som omsluter allt i hela kroppen, från muskler och skelett, till organ och celler.

Fascian står för mer än en tredjedel av rörelseapparaten, här sitter de flesta av våra smärtreceptorer och nästan all kommunikation i kroppen går via fasican. Om fascian blir skadad, klibbar ihop eller blir inflammerad får vi ont, svårt att röra på oss och vår förmåga att återhämta oss blir sämre.

Fascia påverkas bl.a. av ålder, genotyp, sjukdomar, medicinering, kost, social stress, sömn, luftföroreningar och psykologisk stress. Man skulle kunna argumentera för att alla som lever en modern livsstil med stillasittande arbete och näringsfattig mat skulle må bra av regelbunden fasciabehandling.

Så påverkas kroppen av fasciabehandling med maskin Behandlingen må vara väldigt skonsamt – men det är otroligt mycket som händer i kroppen vid behandling – men vad är det som händer egentligen?

Kort förklarat kan man säga att maskinen gör tre saker

  • Ökar flöde: Frekvenser optimerade för att öka flödet av vätska i vävnaden (med 3-12 gånger) vilket återställer vätskebalansen,
  • Hjälper utbytet av näringsämnen och slaggutförsel fascian samt stimulerar självläkning då ökad flöde bygger om kroppen inifrån. ’
  • Avslappning/rörlighet: Får fascian att slappna av (mekanisk stress/manipulation) och hjälper ansträngda delar som är sammanklistrade eller torra att skaka loss och öka glidfunktion
  • Smärtlindring: Smärtreceptorer sitter i Fascian och stimuleras av maskinens vibrationer och överbelastas av maskinens byte av frekvenser = stor effekt utan att det gör ont.

[/av_textblock]