Kategorier
Aktuell information Ayurveda Ayurveda yoga Yoga event & masterklasser

Masterklass Kriya och intentioner

]

Hela universum, inklusive våra kroppar, består av 5 grundläggande element – eter eller rymden, luft, eld, vatten och jord.

Tillsammans kallas de panch tatva eller panch mahabhuta, där panch står för 5 och tatva eller bhuta betyder delar av kroppen. Om du känner till sätten att på ett lämpligt sätt bibehålla dessa fem element, kan allt tas om hand när det gäller hälsa, välbefinnande, uppfattning, kunskap och upplysning Och för att upprätthålla en balans mellan de fem elementen måste de rengöras eller renas regelbundet. Reningsprocessen är känd som Bhuta Shuddhi.

Masterklassen instruerar metoden för att utöva Bhuta Shuddhi och hur du kan koncentrera dig på att rena vissa element i det dagliga livet.

Vad är Bhuta Shuddhi?

Bhuta Shuddhi är en andlig yogaövning som syftar till att rena eller balansera andelen av fem element i kroppen. Bhuta shuddhis mål är att befria yogin från hans eller hennes jordiska ursprung och bana väg till högre nivåer av medvetande så att han eller hon kan bli ett med Brahman. Sinnet, kroppen och anden/själen renas och bringas under kontroll genom bhuta shuddhi.

Sanskritordet ’shuddhi’ står för rensning eller rening och ’Bhuta’ kallas för ’något som har en viss mängd kroppslighet’, här betyder det ’de element som utgör kroppen’. En ackumulerad grund av information som kallas den karmiska substansen eller Samskaras har en betydande inverkan på de fem elementen som utgör din kropp.

Målet med att rena elementen är att befria dem från förvärvat karmiskt material. Du kan få bhuta siddhi, vilket betyder kommando över elementen om du renar elementen till en specifik nivå.

Fördelarna med Bhuta Shuddhi Att rena fem delar av kroppen är en väg för att främja fysiskt och mentalt välbefinnande. Bhuta Shuddhi kan hjälpa dig att behålla dina energinivåer och balansera kroppens konstitution. Några få men kraftfulla fördelar med bhuta shuddhi är följande:

  • Upprätthåller harmoni och balans i kropps- och sinnessystemet.
  • Förbättrar immuniteten.
  • Skapar en lugn miljö i sinnet för djupare meditationstillstånd.
  • Renar Nadis- eller energikanalerna och balanserar Prana-flödet inom dem.
  • Hjälper till att lindra hormonella obalanser.
  • Tillåter systemet att hantera högenergiscenarier.
  • Förbättrar den fysiska kroppens, sinnets och energisystemets potential.
  • Etablerar grunden för total kontroll över det mänskliga systemet.

Nyfiken?

Boka nu, endast 14 platser.
Dag: lördag 26 november 2022
Tid: 11.00-13.00
Lärare: Sandy van Langenberg & Annelie Fridman
Plats: Happy Spine & Mind / Investering 400kr
[/av_textblock]

[/av_one_full]