Kategorier
Aktuell information Ayurveda Ayurveda Personlig utveckling yoga

Att bearbeta sorg med chakrahealing och ayurvediska aspekter

 

Halsen dras ihop och det känns som att hjärtat ska gå sönder. Fulgråten rinner som en flod utefter mina kinder, det kommer aldrig att gå över. Sorgen är så påtaglig så att min fysiska kropp reagerar ut i varenda hårstrå.

1 månad har passerat och det går över. Den smärta jag kände har bytts till att pendla mellan tacksamhet och glädje för de år vi fick till att känna skuld och skam. Har jag redan glömt eller måste sorgen vara kvar en viss tid? Men i ljuset av minnet finns kärleken och all glädje som beskriver tiden historiskt.

Det finns inget som säger hur DU ska reagera. Min skuldkänsla bottnar i min rädsla att jag ska glömma, jag landar i tilliten: jag kommer inte att glömma Siri! Jag följer förloppet när den fysiska kroppen  så påtagligt reagerar från rotchakrat när jag känner flödet och brottas med polariteter och dualiteter som beskrivs i  2a chakrat. Känner transformationen när kraften återvänder och hur jag långsamt omvandlar sorgen till tacksamhet i 3e chakrat. Nu har vi denna vecka jobbat oss igenom de 1a 4 chakrorna och allt som där hör till. Att i 4e chakrat, hjärtat, tillåta kärlek – villkorslöst, är en gåva. Att lyssna på hjärtats frekvens och koherens med övriga organ. Att låta hjärthjärnans språk höras, hålla en dialog mellan emotioner, kroppens reaktion och hjärnans förnuft när den strukturerar och behandlar rationellt. Vad händer när vi når de energierna i de följande mer subtila chakrorna?

Ayurveda tekniker som vi använt som yogateman dessa veckor är fantastisk kunskap och att få praktisera det med er hoppas har gett er lika mycket som mig. Visdom är att praktisera kunskap!
[/av_textblock]