Kategorier
Personlig utveckling

Hur många delar du huvudkudde med?

[av_two_fifth first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=”]
[av_image src=’https://www.happyspine.se/wp-content/uploads/2019/02/52602134_2340838059268658_1684768619130519552_n-225×300.jpg’ attachment=’5759′ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ admin_preview_bg=”][/av_image]
[/av_two_fifth]

[av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
Galet många på huvudkudden ibland. och då pratar jag inte om mina familjemedlemmar, fyrfotingarna och mannen, utan om alla tankar som snurrar på småtimmarna.

Jag har alltid lätt för att somna men när ”tant” nattkissar så drar det igång. ( inte alltid men tillräckligt för att jag ska fundera kring det) Tankarna, små bollar som studsar innanför skallbenet som i en squasch hall. Jag drar igång storys som inte finns, funderar och analyserar. I mitt vakna tillstånd kan jag resonera klokt och förstår att detta bara är en del av min story och kan avsluta tankarna. Men i mörkret och lätt sömndrucken blir det verklighet.

Fight and flight moode kopplas på och kroppen gör sig redo för att fly eller fäkta. Adrenalinet ökar och kortisolet sprutar. Går ju inte att sova i ett sånt tillstånd. Hände senast när det var fullmåne, förvandlas väl då antar jag. Huvudet trodde det väl var dags för jakt efter föda. =)

Fast jag fascineras så över vår hjärna och dess kapacitet. Inget pågår i mörkret men i hjärnan börjar filmen snurra och kroppen reagerar.

I mitt vakna tillstånd resonerar jag och tänker klokare, tycker jag iaf. Då kan jag se kopplingar med hur jag har anpassats till dagens samhälle med prestation och duktig flicka syndrom. Det kan jag ibland häva och bli medveten om men när jag är lite skör så faller jag snabbt in där. Så en natt med dålig sömn eller slarv med maten kan sätta mig ur balans.

Jag vet hur viktig sömnen är för mig men efter tävlingsdieter och min satsning så förstår jag ännu mer hur viktigt det är att jag får i mig balanserad kost och får till min träning, för att kropp och knopp ska enas och samarbeta. Min stund på yogamattan skapar tidsveck och naturliga pauser i mina tankar och då kan distans och medvetenhet bli mer naturlig i vardagen.

Ja jösses! Hur många delar du huvudkudde med?
[/av_textblock]

[/av_one_half]