Vi är många kvinnor som kommer uppleva klimakteriet, mer eller mindre. Det vi kan vara överens om är att det vore en dröm att slippa symtom och få behålla livskvalitet. Som certifierad Stark genom klimakteriet coach/PT och yogalärare har jag en verktygslåda som kan hjälpa dig.

De flesta kopplar obehag i form av nattsvettningar, vallningar, plötsliga raserianfall, depression och att ha nära till tårarna till klimakteriet.
Men om man fortfarande har regelbunden mens då? Ja, då kan det vara fråga om förklimakteriet – en mycket mindre omtalad hormonförändring hos kvinnor.
°
Förändringarna i hormonnivåerna börjar ofta flera år innan man känner av de första symptomen, ofta så tidigt som i 35-årsåldern. De flesta börjar på ett eller annat sätt att känna av problemen när de är mellan 40 och 45 år.
°
Nu för tiden stressar vi våra kroppar med för mycket jobb, för mycket information eller för dålig mat vilket sätter hela hormonsystemet ur spel. All stress påverkar vår biologi på samma sätt.
– Ju mer kroppen tror att det är krig, kris och svält, desto värre blir vår övergångsålder. Om man jämför med hur det var för våra far- och mormödrar så hade de kanske lite vallningar, och så gick det över. Men på grund av hur vi lever i dag börjar det mycket tidigare, är kraftigare och håller på längre, vissa kvinnor kan ha vallningar i 10–15 år om det vill sig illa.

Hör av dig om du vill göra skillnad, jag kan hjälpa dig med coachning och pt-träning utifrån dina förutsättningar.

mejl: bokning@happyspine.se

läs mer…